DONA'M CINE III EDICIÓ

logocat1

Palmarès

PREMI DEL JURAT

“La batalla de las cacerolas”
AUTORA: Carolina Corral Paredes e Itandehuy Castañeda PAÍS: México

Aquest curt posa en valor la memòria històrica. Exemplifica a la perfecció la força històrica de la lluita pacífica dels moviments de dones a Llatinoamèrica per la preservació i la sostenibilitat de les seves terres, demostrant una vegada més la seva incansable capacitat transformadora. Afavorint-ne l'apoderament i treballant així la interseccionalitat. La qualitat tècnica et fa entrar en la història. Llum, quadre, localització el fan preciós.

“Transformaciones del alma”
AUTORA: Jimena Norambuena PAÍS: Chile

Visibilitza la transsexualitat des del testimoni en primera persona d'una mare en el context de Xile, aportant veu i llum a la lluita pels drets trans. Promou valors de la diversitat en positiu, la solidaritat entre dones i altres identitats de gènere oprimides, la solidaritat d'una dona amb el seu fill, entre dones que viuen situacions familiars semblants, entre persones amb diverses identitats de gènere. Hi ha una proposta de punt de vista i narració que estan molt clars i funcionen molt bé.

 

PREMI BERTA CACERES (COMPARTIT)

"Yaku Chaski Warmikuna: Mensajeras del Río" (Equador)
AUTORA: Luz Estrello PAÍS: Mèxic

"Guardiana de los ríos" (Hondures)
AUTORA: Jennifer Avila PAÍS: Hondures

Els dos curts seleccionats mostren les experiències de dones activistes i defensores de les seves comunitats i territoris, en contextos altament crítics pels interessos poderosos als quals s'enfronten. Tots dos reflecteixen processos col·lectius d'organització. Els dos són exemples clars de la necessitat d'una consciència sobre els impactes humans i ambientals del extractivisme i del nostre model de consum. La força de Berta Caceres, activista feminista, ambientalista i lideressa de pobles originaris, romandrà.

 

PREMI DEL PÚBLIC

"El valor de la vida"
AUTORA: Sonja Tiefenbacher PAÍS: Austria

D'un total de 862 vots emesos, el curt guanyador ha rebut 209 vots.

¿Te gusta esta Web? Claro, es Joomla!

Política de Cookies