Presentació

Dame Feminisimos

Dame Cine

Dona'm Feminisimes

Dona'm Cine

El Festival Internacional de Curtmetratges Feministes DONA’M CINE arrenca de nou amb la VI Edició (2024-2025) amb la força d’una trajectòria amb més de sis-cents curtmetratges inscrits al llarg dels seus catorze anys de vida, memòria i voluntat de contribuir a visibilitzar i facilitar la construcció de genealogies feministes des del cinema.

DONA’M CINE promou la presència de les dones en el món cinematogràfic i evidencia la contribució feminista al desenvolupament de la creació audiovisual i d’una cultura transformadora. Un any més obrim una finestra al món dels curts realitzats per dones que vulguin expressar-se a través del llenguatge audiovisual. El Festival és una plataforma de creativitat i cultura on-line, de construccions col·lectives i de mirades feministes diverses, un espai per fer visibles produccions audiovisuals que no troben cabuda en els mitjans de comunicació convencionals. En el nostre llarg recorregut hem estat un altaveu per a les realitats de dones d’arreu del món a través del relat dels seus sabers i les seves rebel·lies, des de la “pedagogia de la desobediència i de les cures”, amb la voluntat de transformar pràctiques i valors cisheteropatriarcals.

Conscients de que en l’experiència viscuda de les dones conflueixen el gènere, la classe social, la identitat, el sexe, l’orientació sexual, la raça, la diversitat funcional i/o intel·lectual, l’origen, l’ètnia, l’edat, la religió, la territorialitat i els contextos polítics, el caràcter internacional del Festival ens permet reflectir i afrontar la realitat complexa d’aquest món globalitzat del qual hem d’ocupar-nos col·lectivament.

En aquesta VI edició, les temàtiques del Festival mantenen l’objectiu de donar veu als feminismes diversos: transversalitats, interseccionalitats, sororitats, transformacions ecosocials, resistències creatives i crítiques al cisheteropatriarcat.

Atesa l’actualitat que en aquests moments vivim arreu del món, en aquesta nova edició del Festival DONA’M CINE, conscients de la interconnexió entre la violència de gènere, la militarització i els conflictes, volem posar el focus en perspectives feministes pacifistes i antimilitaristes. Ens mou el desig de promoure des dels llenguatges audiovisuals una visió més inclusiva i justa de la pau i la seguretat global, que ens ajudi a abordar de manera integral els conflictes armats i els seus impactes en les dones i en tota la societat.

Convençudes també del poder de la creativitat i de les aportacions de les joves generacions i del treball des de la col·lectivitat i la cooperació, enguany incorporem al palmarès del Festival DONA’M CINE dos nous premis: “Noves mirades”, amb el qual volem promoure la participació de sectors més joves, i “Xarxes i comunitats”, per fer visible una creativitat audiovisual construïda a través d’un treball més col·lectiu en xarxes i comunitats, amb nous formats i en plataformes digitals.

No veiem l’hora d’il·luminar la plataforma Dona’m Cine amb les vostres obres!

*Recordeu que DONA’M CINE se celebra bianualment en format online a través de la plataforma https://www.donamcine.org/.

Premi

Berta Cáceres

Premi

Berta Cáceres

El “Premi Berta Cáceres” torna una edició més a DONA’M CINE i serà un dels cinc premis atorgats.

Davant l’augment any rere any del fenomen global de criminalització de les defensores de drets humans i de la natura, des del Festival volem continuar visibilitzant la importància de posar el focus en el valor de les mirades, veus, resistències i experiències feministes, pacifistes i antimilitaristes.

En aquesta VI edició mantenim el nostre compromís amb les dones activistes i defensores dels drets de les dones, defensores dels cossos-territoris, des de la col·lectivitat i el treball en defensa dels béns comuns.

D’ON VENIM

L’any 2010 vam començar la nostra trajectòria de la mà d’Entrepobles/Entrepueblos/Entrepobos/Herriarte, associació de cooperació i solidaritat internacional compromesa amb els feminismes, amb els pobles originaris, amb els moviments socials per una justícia global, climàtica i ambiental, per la defensa dels drets humans i de la naturalesa des d’una perspectiva d’Educació Feminista Transformadora, junt amb Doble Banda, productora amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social. Aquest llarg recorregut no hauria estat possible sense el treball d’aquestes i moltes altres organitzacions que segueixen donant suport al projecte, alhora que en aquesta nova edició de DONA’M CINE continuem sumant col·laboracions i teixint les relacions, afinitats i aliances que any rere any ens permeten tornar amb més força. Gràcies a totes!

VIU EL CINEMA FEMINISTA

SUMA'T A LA NOSTRA NEWSLETTER

Vive el cine feminista

Súmate a nuestra Newsletter